Portretfotografie | Hart en Ziel - Geert Smits Fotografie

Hart en Ziel portretfoto’s

Als we ouder worden vallen er steeds meer mensen om ons heen weg. Je ouders, familie en vrienden. Wat overblijft zijn herinneringen en foto’s. Alles en iedereen is voorbestemd om te eindigen als foto. Een stelling van Susan Sontag die helaas maar al te waar is. En die mij aan het denken heeft gezet om een serie portretfoto’s te maken van mijn familie. En van mijn vrienden. Om ze bij me te houden.

“Als je mensen fotografeert en mensen worden ziek, verslijten en gaan dood, worden ze begraven en zien we ze eigenlijk niet meer.” – Jan Hertoghs

Geen kiekjes, geen traditionele familiefoto’s, maar portretfoto’s waaruit het karakter blijkt van de mensen die mij dierbaar zijn. Trotse mensen, sterke mensen. Want als je dan toch als foto eindigt wil ik je graag bij me houden zoals je was.

De portretten zijn, en worden, allemaal op lokatie gemaakt. Wil je de hele serie zien? Kijk dan bij mijn Hart-en-Ziel portretten. En als je zelf een serie portretten wilt laten maken in deze stijl dan doe ik dat graag. Stuur me e-mail en we gaan er samen voor zitten om van jouw dierbaren portretfoto’s te maken.