Over mij

Mensen fascineren me. Ik wil ze dicht op de huid zitten maar mezelf niet opdringen. Dan leg ik iets van mezelf op aan de ander. Toch is dat onvermijdelijk. Want hoe kan ik mezelf wegcijferen in een beeld dat ik creëer? Elke beeld is een spiegel van de gedachten van de maker. Elk portret is een reflectie van een zelfportret. Elk portret is dansen op de rand van de dood.

 

“Als je mensen fotografeert en mensen worden ziek, verslijten en gaan dood, worden ze begraven en zien we ze eigenlijk niet meer.” – Jan Hertoghs

 

Het is deze fascinatie die mij doet kiezen voor de portretfotografie. Het vastleggen van het moment in het leven van een mens waarvan je zeker weet dat het zich nooit meer zal herhalen. Waarbij een geschilderd portret een variabele tijd in zich heeft, is een fotografisch portret de weergave van een exact moment.

Geert Smits | Gouda

Voor een nieuw project ben ik op zoek naar mensen die tussen 1918 en 2018 (of de kinderen van deze mensen) naar Nederland zijn gekomen, in de regio van Gouda of Rotterdam zijn gaan wonen en die zich willen laten portretteren.

 

Ik werk voor dit project samen met het Verzetsmuseum (libertum). Als je mee wilt werken neem dan even contact met me op via een privé bericht, telefoon of mail. 06-81776178. Deel dit bericht, stuur het d00r of vertel het door!