Woorden achter Glas – AD_Groenehart

Dichters en Geert Smits fotografie maken gezamelijk project

Dichters hebben een podium nodig. Een plaats waar ze de boodschap, het gedicht, kunnen voordragen. En nu wij allemaal gedwongen zijn om zoveel mogelijk binnen te blijven is het toneel weggevallen. Juist terwijl het nu zo hard nodig is om anderen te steunen. Een hart onder de riem te steken!

 

Ik kwam op het idee om ‘Woorden achter Glas’ te maken door een foto van Marianne van Velzen waar zij met haar gedicht achter de vensterbank is gefotografeerd. De dichters van Gouda geven massaal gehoor aan mijn verzoek om aan dit visuele poeziëproject mee te werken. Ik ben er trots op als Goudse fotograaf hen een podium te bieden. Ook besteedt het AD Groene Hart aandacht aan de serie! Daarnaast hopen we de serie achter de ramen van het Huis van de Stad te mogen ophangen zodra dat weer mogelijk is.

Woorden achter Glas is voor al die mensen die voor ons aan het werk zijn. Voor de schoonmakers, vakkenvullers, verzorgenden, verpleegkundigen en artsen, politiemensen en buschauffeurs. Voor al die leraren, vaders en moeders.  Eigenlijk voor iedereen …

 

Met medewerking van Marianne van Velzen, Peter Noordhoek, Pieter Stroop van Renen, Ton Houtman, Ruud Boekhuizen, Chris Bellekom, Hanneke Leroux, Corie Grootendorst, Rob Haster … de lijst groeit elke dag. 

Woorden achter glas - AD_groenehart

Kijk voor alle portretten op https://geertjansmits.nl/eigen-werk/woorden-achter-glas/