Geert Smits Geert Smits

Expressies – hoe laat ik zien wat ik voel

En hoe ongelofelijk lastig dat is….

We weten allemaal dat we een ander gezicht trekken als we boos zijn of verdrietig. Als portretfotograaf vraag ik mijn modellen een bepaalde emotie uit te beelden en dan is het wel handig dat ik enig idee heb hoe dat er dan uitziet! Om te voelen hoe dat is ben ik zelf voor de lens gaan staan. En mijn respect voor iedereen die zich laat fotograferen is alleen maar toegenomen. Want het is dus gewoon ontzettend moeilijk om echte emoties te verbeelden. Toneel te spelen op zo’n manier dat het geen toneel lijkt!

Iedere portretfotograaf zou het regelmatig moeten doen. Bij mij lijken de emoties in ieder geval meer op een cartoon dan op echte gevoelens. Toch zit de echte Geert er wel tussen! Als je me kent dan kan je hem aanwijzen.

Achttien verschillende portretten. Achttien verschillende emoties. Uitgelaten, warm, verlangend, enthousiast, trots, gepassioneerd, verbluft, zelfverzekerd, arrogant, betrokken, geamuseerd, tevreden, hoopvol, rustig, zachtmoedig, verbaasd, extatisch, vrolijk, peinzend, verwonderd ….

Geert Smits fotografie - Expressies
En zo zijn er nog tientallen verschillende emoties. Maar hoe gek je ook doet, niemand die weet wat je echte gevoel is dus je kunt het nooit fout doen! Gewoon een keer samen proberen!

Share Post :

More Posts

Geef een antwoord