Stadsdichter van Gouda

Op 7 maart 2020 legt Pieter Stroop van Renen, de 9e stadsdichter van Gouda, zijn ambt neer. Toegesproken door Burgemeester Pieter Verhoeve, en in aanwezigheid van stads- dorp – regio en eilanddichters uit binnen- en buitenland vierde hij gisteravond zijn aanstaande afscheid.

Het portret dat ik hem kado heb gedaan is er eentje uit een reeks portretten die ik aan het maken ben over de dichters van Nederland en Vlaanderen. Zwart-wit portretten van karakterkoppen. Mensen met inhoud en lef. Dichters leggen hun ziel open bloot op tafel en iedereen mag eraan komen.

Ik ben trots en vereerd dat ik deze reeks portretten met gedichten mag maken. Gisteren vierde de 9e stadsdichter van Gouda zijn afscheid. Op 7 maart is zijn opvolger bekend: Wordt Jort van Meeteren de 10e stadsdichter van Gouda? Of Peter Noordhoek? Of toch Jeffrey van Geenen … Het wordt in ieder geval een spannende strijd waar ik graag (fotografisch) verslag van ga doen!

Afscheid Pieter Stroop van Renen